Už žádný zápach ze smažení. Obejdete se bez okna i digestoře, pomůže trik, který nikdo nezná

Lahodné koblihy, krokety, hranolky nebo řízky. Všechny tyto pochoutky si můžete připravit doma. Jak se ale vyhnout všudypřítomnému pachu, který při smažení vzniká? Tuto otázku si možná také kladete. Pokud vás právě to odrazuje, potěší vás, že existují způsoby, jak pachu ze smažení předcházet.

Zabraňte jeho vzniku

Pokud chcete vzniku zápachu zabránit, existuje několik přírodních metod, které vám pomohou. Jedním z těchto zázračných receptů je vanilkový lusk. Využijete ho především v případě, že smažíte často. Jeho pořizovací cena je totiž relativně vysoká. Vanilka je známá pro svou výraznou, ale jemnou vůni. Při smažení ji ponořte do oleje, ve kterém smažíte. Lusk zápach pohltí. Získáte tím rozvoněnou kuchyň. Podobně funguje i několik kapek esenciálního vanilkového oleje. Tato varianta vyjde mnohem levněji.

Rada našich babiček

Mnohé z nás to asi nepřekvapí. Ale v současnosti se často vracíme k trikům, které používaly již naše babičky. Do fritovacího oleje stačí ponořit několik snítek petrželky. Petrželka zápach pohltí do sebe. Nebude mít šanci se rozšířit do celého domu. Neopomenutelnou výhodou je i její schopnost zabránit prskání oleje.

Účinný ocet              

Nepříjemného zápachu vás zbaví bílý vinný ocet. Nalijte ho do kastrůlku a přiveďte k varu. Poté na mírném stupni vařte 5 minut. Ocet tentokrát nepřidávejte do oleje, ale nechte jeho sílu působit v rendlíku, ve kterém jste ho vařili. Ocet dokáže pach oleje pohltit, nezaplní však vaši domácnost svou vůní.

Foto: Shutterstock

Trocha esence

Nemáte-li k dispozici žádnou z předchozích ingrediencí, nebo se bojíte zápachu octa případně chuti vanilky, zkuste použít eukalyptus. Ten sice nezabrání vzniku zápachu, ale velmi účinně ho překryje. Jeho použití je jednoduché. Nakapejte několik kapiček do misky s vodou a umístěte ji poblíž zdroje tepla, například radiátoru, nebo zahřejte na plotýnce. Příjemná vůně eukalyptu se rozlije po celém domě.

Foto: Shutterstock, zdroj: cuisineaz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.