Staré gumové rohlíky budou zase jako nové. Zkušení lidé mají fígl, jak z nich udělat okamžitě čerstvé

Nakupujete jen dvakrát za týden, a přesto stojíte o čerstvé pečivo? Přesto, že nenavštěvujete pekárnu každý den, není vše ztraceno. I když máte rohlíky doma druhý nebo třetí den a jsou jak z gumy, stále máte šanci připravit si chutnou snídani. Když je navíc necháte venku na vzduchu, guma z nich bude ještě rychleji, než byste čekali. Igelitový sáček je na skladování také nevhodný, a v lednici pro změnu nasají vlhkost. Jak je tedy skladovat, aby vydržely co nejdéle?

Skladujte je v plátěném sáčku

V plátěném sáčku nebudou osychat, a zároveň mohou dýchat. Vhodné podmínky též zaručuje chlebník. Pro delší skladování se pak rozhodně vyplatí uschovat pečivo do mrazáku, a to ideálně ihned potom, co si je přinesete domů.

Oživte rohlíky v mikrovlnce

Fígl je zcela jednoduchý. Gumový rohlík vložte na chvíli do mikrovlnky, nebo ho dejte rozpéct do trouby. V rychlosti pak získáte chutnou svačinu. Ale pozor, pečivo změkne jen na chvíli a pak bude ještě tvrdší než předtím. Rozehřátý rohlík je nutné sníst, dokud je teplý.

Zpracujte pečivo do nádivky

Dva až tři dny staré rohlíky můžete také bez obav zpracovat do nádivky. Připravte ji buď ke kuřeti, nebo ji upečte samostatně. Existuje mnoho receptů, ale pokud vám doma nechybí základ jako vejce, mléko, nebo uzené maso, můžete i experimentovat.

Foto: Shutterstock

Připravte si krutonky na salát nebo do polévky

Nakrájejte pečivo na kolečka nebo na kostičky a opečte na sucho na pánvi. Při přípravě většího množství je můžete dát opéct do trouby, na 180 ° po dobu 5 až 10 minut. Skvěle se hodí do krémových polévek nebo zeleninových salát s dresingem.

Nezapomeňte na strouhanku

Rohlíky už nejsou ani tak gumové, jako tvrdé? Pak si připravte strouhanku. U ní ani nezáleží na typu pečiva, ze kterého ji připravíte. Strouhanka se nikdy neztratí, a staré rohlíky aspoň najdou využití.

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.