Pohlreich konečně ukázal, jak udělat poctivý kuřecí vývar. Takto ho skoro nikdo nedělá

Kuřecí vývar je všelék, který dokáže podpořit imunitu a zahřát. Kvalitní vývar prospívá celému tělu, pomáhá při nachlazení, podporuje zdraví kloubů, navíc ho lze bez obav zařadit i do dietního režimu. Někdo připravuje pouze hovězí, ale je to škoda. Kuřecí vývar má jemnější chuť a velmi podobné účinky na lidský organismus.

Co všechno umí kvalitní vývar?

Vývar obsahuje řadu vitamínů a minerálu, jako je fosfor, hořčík, vápník, a také aminokyseliny, které pomáhají snižovat zánět v dýchacím systému a mají pozitivní vliv na trávící soustavu. Pomáhají i při léčbě alergie, astmatu a artritidy. Kromě toho v kvalitním vývaru najdete kolagen, želatinu a stopové prvky. Řeč je ale o skutečném, doma připraveném vývaru z kvalitního masa, nikoliv o polévce narychlo připravené z bujónové kostky.

Kuřecí vývar podle Zdeňka Pohlreicha

Abyste si připravili skvělý kuřecí vývar, budete potřebovat tyto ingredience:

  • Kuřecí skelet
  • 2 kuřecí stehna
  • Brokolice
  • Mrkev
  • Řapíkatý celer
  • Hladká mouka
  • Bobkový list, nové koření, muškátový oříšek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku

Navíc si můžete připravit máslo, sůl, pepř a smetanu ke šlehání. Pak můžete začít s přípravou.

Foto: Shutterstock

Jak na to?

Kuřecí skelet a stehna dejte do studené vody, a nechte vařit. Během vaření průběžně odebírejte pěnu. Polévku osolte, opepřete, přidejte 1 bobkový list a 3 kličky nového koření. Nakrájejte si veškerou zeleninu kromě brokolice a přidejte do hrnce. Stáhněte var na minimum, a nechte hodinu vařit. Pak vývar přeceďte, a z másla a mouky si připravte jíšku. Smíchejte ji s vývarem tak, aby se nevytvořily hrudky.

Nakonec můžete nalít smetanu, přidat špetku muškátové oříšku a případně dosolit. Nyní můžete nakrájet brokolici, a nechat ji v polévce chvilku spařit. Nakrájejte maso a vraťte společně s mrkví do polévky. Stačí jen nechat prohřát, a můžete podávat.  

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.