Paní Karin začala do karbanátků přidávat jednu věc. Od té doby chutnají lépe než v restauraci

Cuketové karbanátky jsou zdravé a chutné. Když do nich ale začnete přidávat krupici, budou skutečně vynikající. Jak na to?

Milujeme sezónní potraviny

Cuketové karbanátky mají jedinečnou chuť. Jedná se o skvěle využití sezónní zeleniny, kterou je potřeba zužitkovat co nejdříve. Karbanátky chutnají skvěle, když do nich přidáte obyčejnou krupici. Postará se o jedinečnou chuť i konzistenci, skvěle totiž pracuje s přebytečnou vlhkostí cuketového těsta.

Ke karbanátkům si dejte čerstvé brambory ve slupce. Obsahují vysoký podíl hořčíku, který potřebujeme nejen během sportovních aktivit, ale také pro správnou funkci naší psychické odolnosti.

Připravte si ingredience

Na cuketové karbanátky budete potřebovat několik základních ingrediencí. Většinu z nich již máte doma, takže se nebojte, že byste museli v obchodě shánět nějaké speciality. Pokud máte domácí brambory, mrkve a cukety, máte naprosto vyhráno. Co si připravit?

  • 2 kusy větších cuket
  • 2 kusy větších brambor
  • 1 středně velkou mrkev
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce krupice
  • sůl a pepř dle chuti
  • koření dle chuti
  • čerstvé bylinky dle chuti

Máte vše potřebné? Jdeme tvořit karbanátky.

Foto: Shutterstock

Zvládnete to za pár minut

Suroviny, které budete potřebovat, již máme. Nyní se vrhneme na přípravu. Jako první budete loupat brambory. Následně si připravte cuketu. Z té odstraňte semínka a následně dužinu nastrouhejte. Jedna třetina bude nastrouhaná na hrubé části struhadla, zbytek najemno. Cuketu nechte chvíli pustit šťávu, kterou poté slejete.

Nyní ještě cuketu vymačkejte, aby přebytečná šťáva odtekla nadobro. Nastrouhejte brambory a opět je zbavte přebytečné šťávy. Těsto osolte, přidejte prolisovaný česnek, vejce a tři polévkové lžíce krupice. Do těsta dejte vaše oblíbené bylinky, a také nastrouhanou mrkev.

Karbanátky obalte v mouce a následně ve strouhance, poté je vložte na pánev a osmažte.

Přejete si zdravější podobu tohoto pokrmu? Karbanátky nesmažte na pánvi, ale vložte je na pečicí papír do trouby. Propečou se stejně, nebudou ale plné oleje. Nezapomeňte do každého těsta přidat několik lžic krupice. Karbanátky budou křupavé, propečené a budou mít jedinečnou chuť.

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.