Náhle skončila nejlepší restaurace v Česku. Pomáhal jí i Pohlreich, ale je po všem

Mnozí tuto restauraci považovali za vůbec nejlepší v České republice. A to především kvůli její autentičnosti, kvalitě jídla, profesionalitě obsluhy a dalším kvalitám. O tom svědčí hodnocení na všech možných platformách nebo ocenění, které podnik získal. Příběh restaurace U Štěpána je v tuzemsku skutečně jedinečný. O to větší překvapení přichází nyní, když majitelé oznámili, že v podstatě končí.

Období obrovské slávy

Široká veřejnost Hospůdku u Štěpána zaregistrovala poté, co se objevila v první řadě tehdy nesmírně oblíbeného pořadu Ano, Šéfe!, který proslavil Zdeněk Pohlreich. Zatímco v jiných dílech jsme mohli sledovat zoufalost české gastronomie, v tomto případě tomu bylo úplně jinak. Diváci najednou sledovali poctivé a skromné majitele, kteří se snaží hostům dát to nejlepší, a to ještě za příliš nízkou cenu.

Šéf si tehdy pochopitelně všiml i několika nedostatků, ale moc jich nebylo. Když viděl nadšení dvojice manželů a jejich přístup k práci, neváhal jim pomoci celou řadou rad. I díky nim se potom z podniku stala hvězda na gastronomické mapě České republiky. Majitelé si totiž rady vzali k srdci a mediální pozornost dokázali zužitkovat.

Restauraci velmi úspěšně provozovali celých 14 let, přičemž v těch posledních už bylo velmi těžké získat zde místo, aniž byste si ho rezervovali několik týdnů dopředu. Něco takového je jinde prakticky nevídané. Každý den podnik navštívily desítky až stovky hostů.

Foto: Shutterstock

Finančně nic moc

I proto bylo velkým překvapením, když majitelé před časem uvedli, že hospodaření jejich restaurace končí v podstatě na nule. Mnozí tomu nechtěli věřit, protože tu stále převažuje pohled, že navštěvovaná hospoda je doslova zlatým dolem.

Teď přitom majitelé oznámili, že s provozem restaurace končí a září je jejich posledním měsícem. Tedy přinejmenším na čas. Kromě nejrůznějších provozních a ekonomických problémů se k tomu přidaly i zdravotní trable tváře podniku, kterým je Štěpán Ruda.

Existuje snad určitá naděje, že by se provoz restaurace někdy v budoucnu obnovil, ale vše je značně nejisté.

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.