Když vylijete vodu z těstovin, dejte si rovnou pohlavek. Lepší přípravek na lesklé vlasy a zářivé nádobí neexistuje

Po dovaření těstovin vodu vyléváte automaticky? Pak děláte velkou chybu. Možná by vás to ani nenapadlo, ale voda z těstovin má další využití, a je opravdu škoda se jí zbavovat. Na co ji můžete vyzkoušet?

Omáčka na těstoviny

Využití, které se nabízí jako první, je připravit si z této vody omáčku na právě uvařené těstoviny. Díky škrobu z těstovin vám vznikne hustší tekutina, která vám v tom pomůže. Jednoduše z ní vytvoříte základ místo běžné vody a pokračujete dál ve vaření.

Přípravek na mastné nádobí

Ponořte mastné nádobí do vody, ve které jste vařili těstoviny. Skvěle odmastí nádobí, a navíc díky tomu snížíte spotřebu vody. Pak nádobí jen opláchnete a máte hotovo.

Lesklé a objemné vlasy

Splihlé vlasy trápí mnoho žen. Voda z těstovin by mohla být v tomto případě velmi užitečná. Použijte ji pokaždé, když těstoviny uvaříte, a nechte ji 15 minut působit. Pak umyjte vlasy šampónem. Vlasy budou objemnější a získají krásný lesk.

Foto: Shutterstock

Vyrobte si vlastní hnojivo

Vodu z těstovin můžete využít i na zahradě. Jen je potřeba nechat ji úplně vychladnout, jinak by mohla mít opačný efekt. Tato voda je plná živin a minerálů. Pokud ji chcete použít na zalévání rostlin, před vařením těstovin ji nesolte. Můžete ji používat každý týden.

Slanou vodu z těstovin využijete i při pečení

Naopak voda, kterou jste před varem osolili, dobře poslouží v kuchyni. Můžete nahradit normální vodu, kterou do pečení běžně používáte. Ať už pečete chléb nebo pizzu, tato voda zvýrazní chuť, a navíc bude mít pečivo lepší konzistenci.

Koupel pro unavené nohy

Máte těžké a unavené nohy? Pak po dovaření večeře vodu nevylévejte, ale nalijte ji ještě teplou do lavoru a dejte si do ní nohy. Nechte je odpočívat, dokud voda nevychladne, pak je osušte a namažte hydratačním krémem. Budou krásně zrelaxované.

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.