Geniální způsob, jak otevřít igelitový sáček jedním pohybem. V obchodě budou všichni koukat

Mikrotenové sáčky na zeleninu i pečivo jsou stále nepostradatelné při našich nákupech. I přesto, že je pomalu začínají nahrazovat opakované textilní, si v našich končinách ještě nezískaly takovou popularitu, aby mohly nahradit zaběhnuté zvyky. Používáte-li je i vy, bude se vám hodit jednoduchý trik, jak je otevřít, aniž byste si museli slinit prsty.

Proč nejde otevřít

Problém, který nastává při otevírání sáčku v obchodě, jsou příliš suché ruce a sáček, který je na sobě při výrobě nalisován. Svou roli hraje statická elektřina, která drží části pospolu. Z toho důvodu je jeho snadné otevření prakticky nemožné a tato činnost vám někdy zabere drahocenný čas. Zvlášť v dnešní době může pak být velký problém oblíbená praktika, během které si olíznete prsty. Ta sice stoprocentně funguje, ale ohrožuje, především kvůli všudypřítomným virům a bakteriím, vaše zdraví.

Je to jednoduché

Otevírání sáčku může být velice jednoduché. Není ani třeba zkoušet složité fígle. I když někdy postačí navlhčit si prsty třeba o tvaroh nebo vlhkou zeleninu, není tento způsob vždy reálný, chlazené zboží se totiž příliš často nevyskytuje v blízkosti pečiva, pro které sáčky využíváme nejčastěji. Pro otevření vám pomůže jednoduchý návod, který vymysleli výrobci tohoto obalového materiálu. Sáčky totiž mají skoro vždy ucha.

Pokud jednou rukou podržíte „tělo“ pytlíku a druhou zatáhnete za ucho, vytvoří se malý trojúhelníček, který vás na otevření navede. Nepotřebujete tak nic jiného. Výhodou tohoto tipu je skutečnost, že celý proces zvládnete i v rukavicích a je proto naprosto hygienický.

Foto: Shutterstock

Vyzkoušejte textilní pytlíky na ovoce

Jistě jste si všimli, že se v poslední době v našich supermarketech a hypermarketech začaly hojně vyskytovat tzv. textilní sáčky na ovoce a zeleninu. Jejich nespornou výhodou je možnost opakovaného využití. Ovoce a zelenina v nich dýchají a nezapařují se. Nevýhodou, a to především v obchodech, kde zboží váží na pokladnách, je moment, kdy musíte přemýšlet kam zeleninu nebo ovoce uložit do chvíle, než na kasu dorazíte.

Především u plodů s menší velikostí jako jsou švestky, meruňky nebo třeba hrozny tak nastává velký problém. Tento materiál není ani vhodný k uchování pečiva. Kvůli velké prodyšnosti totiž velmi rychle schne a okorává.  Stejnou nevýhodou je i vysoká pořizovací cena a skutečnost, že pytlíky musíte nosit vždy u sebe a nezapomínat si je doma.

Foto: Shutterstock, zdroj: The grocery store guy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.