Dejte brambory do pytlíku a upečte. Lepší jste nikdy nejedli. Recept se stal rázem hitem internetu

Brambory jsou oblíbenou přílohou, kterou připravujeme v mnoha variantách – vařené, šťouchané, ve formě bramborové kaše, případně jako americké brambory. Určitě vás potěší i tento recept na pečené brambory s rozmarýnem, stojí za vyzkoušení!

Co budete potřebovat?

Většinu z toho, co budete na přípravu receptu potřebovat, doma určitě najdete. Připravte si 1 kg brambor, olivový olej, několik stroužků česneku, pepř, sůl a rozmarýn. Pak budete potřebovat ještě sáček na pečení.

Jak na to?

Nejprve si připravte brambory. Měly by být přibližně ve stejné velikosti, aby se propekly rovnoměrně. Důkladně je umyjte a pokrájejte dle velikosti. Pokud jsou opravdu malé, krájet je nemusíte. Předehřejte si troubu asi na 180-200 °C. Brambory posypte nasekanými stroužky česneku a pokrájeným rozmarýnem, pokapejte olejem, osolte a opepřete.

Vložte do sáčku na pečení, důkladně protřepte a dejte péct. Sáček otevřete až 10 minut před dopečením, aby brambory získaly zlatavou barvu. Po dopečení je můžete konzumovat buď samotné s dresingem, nebo jako přílohu. Pokud nemáte sáček na pečení, vyzkoušejte alobal – používá se stejným způsobem a odkrývá se také až těsně před dopečením. Kůrčička ale není povinná a nic se nestane, když brambory necháte celou dobu zakryté.

Foto: Shutterstock

Jak vybrat správné brambory?

Brambory se dělí na varný typ A, B a C. Na pečení se rozhodně nehodí varný typ C kvůli vysokému obsahu škrobu – takové se používají spíše na bramborovou kaši nebo do těsta. Varný typ A jsou brambory vhodné především do salátu, i když se dají použít i na pečení. Jsou velmi pevné a drží tvar.

Univerzální jsou brambory typu B, jde o zlatý střed, který se bude hodit na pečení v troubě nejvíce. Pokud máte možnost, vybírejte raději menší brambory – propečou se lépe a rychleji, a budou vypadat krásně i na talíři.

Foto: Shutterstock  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.